Åpent for nominasjoner til Svenssonprisen

Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter tar nå imot nominasjoner.

 

kambodsja
Komitéleder Leif Sande deler ut prisen til kambodsjanske tekstilarbeidere i 2012

 

Siden 2010 har Svenssonprisen gått til personer og organisasjoner som har gjort en særlig innsats for å fremme fagorganisering og faglige rettigheter i verden. Blant prisvinnerne finner vi lærerfagforeningen i Bahrain, gruvefagforeningen i Mexico, klesarbeidere fra Kambodsja og mange flere.

Fristen for å foreslå kandidater er 1.januar 2017, men allerede nå er det fritt frem for å nominere folk eller organisasjoner man mener fortjener anerkjennelsen og ressursene som ligger i denne prisen. Kriteriene for vinneren er at det må være en person eller organisasjon som «i særlig grad har virket for å fremme faglige rettigheter og/eller styrke fagorganisering i verden.»

Alle ansatte og tillitsvalgte i norsk og internasjonal fagbevegelse har forslagsrett. Det samme gjelder tidligere prisvinnere og styremedlemmer i organisasjoner som har mottatt prisen.

Vi oppfordrer alle til å begynne jobben med å forberede og sende inn forslag på verdige kandidater allerede nå.

Vi i Svenssonstiftelsen mener at tider preget av sosial krise, økende ulikhet, konflikt og stagnasjon i demokratisk utvikling må bli møtt med internasjonal solidaritet og fagorganisering.

Uten styrken som ligger i den internasjonale fagbevegelsen kan disse krisene aldri bli løst på en måte som ivaretar rettighetene til arbeidsfolk og sikrer sosial rettferdighet. Det er i denne ånden vi fortsetter å dele ut Arthur Svenssonprisen til nye helter hvert år. Arbeidsfolk fortjener anerkjennelse.

For nominasjoner: Fyll ut dette skjemaet.

Her kan du se oversikt over tidligere prisvinnere.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter